Deze site geeft u een inkijkje in mijn treinhobby in de schaal G (grootspoorschaal 1:22,5) met  zowel elektrische als met “live steam”  locomotieven.  

Voor deze hobby heb ik inmiddels twee tuinbanen gebouwd. Beiden kunt u zien in het gelijknamige hoofdstuk verder op de site. Omdat de grootste baan met een lengte van ongeveer 200m is opgebouwd op een landgoed van een zorgboerderij, genaamd "hou je dak vast" , in de buurt van het dorpje Mill bij Cuijk, heb ik mijn site de naam Millstone Garden Railways gegeven. De naam is een samenvoeging van het dorp en de wijze waarop ik het diorama gestalte heb gegeven met veel bergen en rotsen. De bedoeling is dat deze tuinbaan gaat dienen als een van de buitenactiviteiten voor de kinderen op de zorgboerderij. Hierbij kan ik tegelijk mijn hobby uitoefenen en de kinderen ondersteunen bij het spelen met en het mogelijk ook onder begeleiding bedienen van de treinen. In de nabije toekomst zullen ook ander zorginstellingen en kinderdagverblijven worden uitgenodigd om van mijn tuinbaan gebruik te maken.

                                                                  Totaaloverzicht

Ik maak voor het rijden met elektrische treinen voornamelijk gebruik van LGB-treinen van de Fa. Lehmann GartenBahn (nu  overgenomen door Märklin, hetwelk weer overgenomen is door de Fa. Dicky). Tevens bezit ik ook 2 locomotieven van de Amerikaanse Fa. Bachmann  (1:20.3). Voor het rijden met “live steam” locomotieven heb ik in eerste instantie gekozen voor een stoomloc van de Fa. Regner.  Inmiddels heb ik drie nieuwe "live steam" locomotieven aangeschaft, een van de Fa. Regner, een van de Fa. Aster en een van de Fa. Roundhouse. Alle locomotieven en wagons zijn in het beeldarchief te bewonderen.

Bachmann LGB Mallet Regner Vulcan

Zowel met mijn YouTube-account “MGardenRailways” als met de MGR-nieuwspagina kunt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen.  De opbouw, de verdere ontwikkeling en grotere bekendheid van de tuinbaan in Mill vormt dan ook de kern van de site.  De bouw van waterwegen, bruggen, gebergten en huizen kan met foto’s en video’s worden gevolgd.

Youtube update Bruggenbouw 

Tot slot hoop ik met deze site collega-hobbyisten enthousiast te maken mij te ondersteunen bij de bouw en het operationeel houden van deze tuinbaan t.b.v. deze zorgboerderij in de nabije toekomst.  Ook juich ik het bezichtigen van en evt. rijden op de tuinbaan van harte toe. Ook andere zorginstellingen, kinderopvangcentra en ouderenverenigingen zijn van harte welkom. Inmiddels zijn de kinderen van de zorgboerderij zelf regelmatig te vinden op de tuinbaan om te genieten van de rondrijdende treinen. Om deze reden wordt er jaarlijks in de zomer een MGR-stoomdag gehouden, waar alle live steam liefhebbers van harte welkom zijn.                                                                                                                 

                                                                                                                                         Anne en Michael genieten van de treinen.

  Hier zijn Anne en Michael aan het genieten van de rondrijdende treinen.

Sponsors

Stichting hou je dak vast Printservice Cuijk Hofmans   Tapijten