Update  20  juni 2017 

 

 1. Videos/foto's

Eind 2016 heb ik een bezoek gebracht aan mijn live steam maatje Dick Vermeer in Duitsland en de kans gekregen om mijn nieuwe Regner SEG Mallet in volle glorie te laten stomen en op film vast te leggen. De video is te bezichtigen in het hoofdstuk "beeldmateriaal", maar om de geïnteresseerden niet te lang te laten zoeken kan er op de foto hieronder worden geklikt voor een link naar mijn YouTube-kanaal.

 De Nieuwe Regner SEG 104 Mallet.

Verder is er een drone overview gemaakt van mijn tuinbaan met de Regner SEG Mallet in actie. Dit was voor de eerste keer sinds de start van dit project dat ik mijn baan van zulk een grote hoogte kon aanschouwen. Het is een bijzonder leuke video geworden waarbij men een goed overzicht krijgt van de exacte ligging van mijn tuinbaan op het landgoed van de zorgboerderij. Ook deze video is in mijn Beeldarchief te bezichtigen of klik op de foto hieronder.

Begin dit jaar is er een video gemaakt van mijn Regner Vulcan 995603 in de sneeuw. Door mijn echtgenote de besturing van de lok te laten overnemen was ik in staat mooie beelden te schieten van deze live steam lok in de sneeuw.

Vanwege een lek in de ketel was deze lok meer dan een jaar buiten dienst. Eind november 2016 ontving ik een nieuwe ketel van de Fa. Regner en kon de lok eindelijk weer worden opgebouwd. Met deze winteropname kan men tegelijk van de nieuwe en verbeterde Vulcan genieten. De opname is te zien op mijn YouTube-kanaal en kan worden bekeken door op het onderstaande foto te klikken.

 

Regner Vulcan "Winter ride"

 

2. ROLLEND MATERIAAL

Inmiddels heb ik een Aster Climax C gekocht. Een zeer bijzondere live steam lok! Momenteel ben druk bezig om RC-bediening in te bouwen. Ik hoop de lok gereed te hebben op onze MGR-stoomdag op 8 juli.

Verder heb ik 6 logging disconnects gekocht en een lumber caboose om op den duur een mooie Amerikaanse houttransporttrein te creëren. Tenslotte heb ik een houten waterwagen en een kraanwagen gebouwd om het geheel te completeren. Foto's en video's volgen z.s.m.

 

3. TUINBANEN

De vaste overkapping voldoet prima en kan m.u.v. grote hoosbuien de regen goed verwerken. Hierdoor kan er ook gewerkt worden bij slecht weer en hoeft het onderhoudsmateriaal niet steeds opgeruimd te worden. Inmiddels is ook de grote stenen boogbrug verbeterd met betonbeddingen. Hierdoor krijgt de brug een nog realistischer uiterlijk.

Vorig jaar mei ben ik in contact gekomen met de heer Jos van Kampen, die zelf een mooie digitale tuinbaan heeft, genaamd de "Boerdonkse Spoorweg Maatschappij". Nadat ik tijdens een straatfeest in zijn tuin een demo heb gegeven met de Regner SEG Mallet kreeg ik van hem diverse originele Prorail-attributen zoals wisselverlichting, diverse overwegsignalen en overwegbebording. T.b.v. de GSG-regio clubdag die 13 mei j.l. op mijn tuinbaan is gehouden heeft Jos al de licht- en audioseinen operationeel gemaakt. Waarvoor bijzonder veel dank aan het adres van Jos zowel voor zijn gift als de reparatie. Het is een bijzondere verfraaiing van de tuinbaan.

 

  Boerdonkse Spoorweg Maatschappij

Begin dit jaar is de tuinbaan in zijn geheel  omheind met vogelnetten om te voorkomen dat de op het terrein aanwezige vogels zoals pauwen, sierhoenders en eenden vernielingen kunnen aanrichten. Tot op heden blijkt dit naar tevredenheid te functioneren.

 

4. Overige zaken 

Eind april bracht de Vereniging (oud) militairen Cuijk een bezoek aan de tuinbaan en is er een aardig bedrag gedoneerd. Waarvoor dank! 

Binnenkort zal er worden gestart met het vinden van sponsors voor de nodige gelden om de tuinbaan toekomst te bieden en meer bekendheid te geven. I.o.m. de heer Clemens Binkhorst, mijn sponsor van alle kleding, banners en visitekaarten zal er worden gezocht naar sponsors die aan de wanden van de binnenruimte reclameborden willen ophangen tegen een kleine vergoeding.

Tot zover.

 

 

Sponsors

Stichting hou je dak vast Printservice Cuijk Hofmans   Tapijten