Update  17 mei 2018 

 

 1. Videos/foto's

Inmiddels heb ik meerdere bezoeken gebracht bij mijn collega Dick Vermeer in Duitsland. Ook is hij enkele malen bij mij op bezoek geweest om de nieuw gekochte "live steam" loks te bewonderen en op video te zetten. Allereerst heb ik eind vorig jaar een Aster Climax 3 truck gekocht. Deze is door Dick professioneel op video gezet.

Deze video is te bezichtigen in het hoofdstuk "beeldmateriaal", maar om geïnteresseerden niet te lang te laten zoeken kan er op de foto hieronder worden geklikt voor een link naar mijn YouTube-kanaal.

 De nieuwe Aster three truck Climax.

Tenslotte heb ik dit jaar nog de Roundhouse Sandy River nr 24 gekocht. Ook deze lok is op video gezet en te bezichtigen door hieronder op de foto te klikken.

  De nieuwe Roundhouse Sandy River nr 24.

 2. ROLLEND MATERIAAL

Zoals al vermeld in mijn eerste alinea heb ik onlangs een mooie Roundhouse lok op de kop getikt. De bedoeling is dat deze lok gaat rijden met alle Wilson Bros wagons van LGB welke te zien zijn in mijn beeldarchief.

3. TUINBANEN

De vaste overkapping voldoet prima en kan m.u.v. grote hoosbuien de regen goed verwerken. Hierdoor kan er ook gewerkt worden bij slecht weer en hoeft het onderhoudsmateriaal niet steeds opgeruimd te worden. Voor het grote onderhoud heb ik dit jaar de steun van een collega ingeroepen, die verzot is op schilderen. Zij heeft alle daken van de 80 huizen voorzien van een verse laag weerbestendige verf. Hierdoor ziet de tuinbaan er weer fris uit. Ook ben ik doende om alle bruggen een nieuwe kleur te geven waardoor ze beter zichtbaar zijn en mooier passen in het landschap.

Mijn collega Jos van Kampen is inmiddels verhuisd waardoor hij tot zijn grote spijt zijn "Boerdonkse Spoorweg Maatschappij" moest afbreken. Ik heb veel materiaal en huizen van hem gekregen waarvoor ik hem uiteraard zeer dankbaar ben. Alle kleine beetjes helpen in het verbeteren en onderhouden van zo'n grote tuinbaan. Met het materiaal heb ik alle wegen kunnen verbeteren en de perrons kunnen tzt worden vervangen door weerbestendige schuimplaten.

  De inmiddels verdwenen Boerdonkse Spoorweg Maatschappij

Begin dit jaar werd de tuinbaan getroffen door de bekende februaristorm. Meer dan 20 huizen waren zwaar beschadigd, vele voertuigen hadden schade aan spiegels, deuren, bumpers etc. Ook het kunstgras moest het ontgelden. Diverse stukken waren weggewaaid. Inmiddels is alles weer in de oude staat teruggekeerd al heeft het wel wat mankracht en geld gekost. 

 

4. Overige zaken 

Eind juni zal een vereniging uit Beers een bezoek brengen aan de tuinbaan. Verder heb ik besloten om een artikel te schrijven in een lokaal weekblad om meer bekendheid te geven aan de baan. Begin juli zal waarschijnlijk weer de jaarlijkse MGR-stoomdag plaats vinden. De datum staat nog niet helemaal vast, maar gelet op alle reacties zal deze dag mogelijk in het begin van de maand plaats vinden. Inmiddels wordt er hard gezocht naar sponsors voor de nodige gelden om de tuinbaan toekomst te bieden en meer bekendheid te geven. I.o.m. de heer Clemens Binkhorst, mijn sponsor van alle kleding, banners en visitekaarten zal er worden gezocht naar sponsors die aan de wanden van de binnenruimte reclameborden willen ophangen tegen een kleine vergoeding.

Tot zover.

 

 

Sponsors

Stichting hou je dak vast Printservice Cuijk Hofmans   Tapijten