Na de start met de grote tuinbaan in Mill ben ik lid geworden van de GSG (GrootSpoorGroep, zie ook bij sponsors). Ik kwam in contact met leden die met live steam locs reden en die verwezen mij naar Henk Bunte. Henk is al vele jaren actief is in de live steam-wereld en heeft inmiddels een succesvolle kolengestookte loc “Kasper”op de markt gebracht (http://modelbouwatelier.nl). Hij adviseerde mij om met een kleine lok van de fa. Regner te beginnen en deze zelf te bouwen om ervaring op te doen.

Het werd de Regner 995603 Vulcan. Inmiddels heb ik er een tender bij besteld en gebouwd om het geheel wat completer te maken.

Zie hier het resultaat. Door op de eerste foto te klikken ziet u tevens een kleine videopresentatie van deze lok op mijn tuinbaan:

 

Regner 995603 Vulcan

Vorig jaar is mijn live steam collectie uitgebreid met een SEG Mallet, ook van de fa. Regner. Het is een model dat al in 1997 op de markt is gekomen. Zover bekend zijn er maar 35 exemplaren in omloop, dus een zeer zeldzame lok. 

Mijn collega Rob Overdijkink heeft de lok gereed gemaakt en voorzien van RC-besturing inbegrepen stoomfluit en een RC-gasregeling. Hij heeft een fantastische lok afgeleverd waar ik erg trots op ben.

Zie hier alvast een klein videopresentatie op Youtube:

 Regner Mallet SEG

 

Sponsors

Stichting hou je dak vast Printservice Cuijk Hofmans   Tapijten